به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمود کریمیبیرانوند» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دبیرخانه شورای عالی اشتغال مسئول نظارت بر طرحهای اشتغال کشور است گفت: هدف از راهاندازی این مرکز تماس، نظارت بر اجرای طرحهای اشتغالزای کشور ذیل «برنامه زیستبوم ملی اشتغال» و صحتسنجی اشتغال ثبت شده در «سامانه ملی رصد» و نظارت بر چگونگی تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال در سیاستها و برنامههای اشتغال کشور است.
وی افزود: در این زمینه شیوهنامه صحتسنجی اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال کشور تنظیم شده است و در راستای آن با هدف نظاممند کردن فرآیند صحتسنجی، از جنبههای مراحل نظارت بر ثبت آمار اشتغال ایجادی در سامانه رصد اشتغال کشور، ضوابط مالی و نحوه مواجهه و برخورد با مصادیق مغایر با آئیننامه و بخشنامههای مرتبط با اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال، شیوهنامهای تدوین شده است.
به گفته کریمی بیرانوند در گذشته با اعطای تسهیلات اشتغالزایی نظارت بر فرآیند طرح صورت نمیگرفت و منابع دچار انحراف هزینه میگردید اما اکنون به کمک مرکز تماس چند مرحله نظارت صورت میگیرد تا اشتغال واقعی رقم بخورد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مرکز تماس موظف است کلیه طرحها را دو بار در فاصله زمانی مشخص، به صورت تلفنی نظارت نماید.
وی در خصوص مراحل نظارت بر اشتغال کشور گفت: وظیفه نظارت عالی بر اشتغال ایجادی توسط دستگاههای اجرایی بر عهده سازمان برنامه و بودجه کشور است و این سازمان بازدید از طرحهای نمونه انتخابی و ارسال شده از مرکز را انجام داده و ستاد معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه ناظر ملی را برعهده دارد و بازدید از طرحهای نمونه انتخابی و ارسال شده از مرکز را انجام میدهد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت مردم اظهار داشت: در این طرح مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان وظیفه ناظر استانی را برعهده دارد؛ همچنین کارشناسان کارآفرینی و اشتغال ادارات شهرستانی وظیفه ناظر شهرستانی را بر عهده دارند و بازدید از طرحهای نمونه انتخابی و ارسال شده از مرکز را انجام میدهد.
«قاسم رستمپور» رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال نیز در این نشست گفت: مرکز ملی پایش سیاستها و برنامههای اشتغال ذیل دبیرخانه شورایعالی اشتغال وظیفه ایجاد هماهنگی میان سطوح مختلف نظارتی(پیامکی، تلفنی و میدانی) و متولی نظارت عملیاتی اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال است.
وی افزود: به صورت مستمر، منظم و هدفمند به منظور سنجش اثربخشی اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال با استفاده از معیارها و شاخصهای مناسب تعریف شده، فعالیت و عملکرد دستگاههای اجرایی کشور را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم.
رستم پور با بیان اینکه این مرکز طرحهای نمونه انتخابی را در اختیار ناظران عالی، ملی، استانی و شهرستانی قرار میدهد، گفت: دستگاههای اجرایی کشور در حدود مسئولیت خود، مکلف به پاسخگویی و ارائه گزارش عملکرد به این مرکز هستند.
به گفته رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال سرشماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۷۳ جهت برقراری تماس و ارسال پیامک انتخاب شده است و طبق نظر استانها، نظارت میدانی با همراهی مراکز مشاوره و کارآفرینی و همکاران استانها آغاز خواهد شد که وظیفه نظارت بر اشتغال ایجادی کل جامعه آماری را برعهده دارند.
مرکز تماس طرح پایش اشتغال کشور با همکاری شرکت رایتل و با حضور «سیدمحمدرضا احمدی» عضو هیئت مدیره و معاون زنجیره تأمین و پشتیبانی و «محمدصادق کریمی» عضو هیئت مدیره شرکت رایتل افتتاح شد.